19 Temmuz 2014 Cumartesi

Nilda Elvin gelirken 2

                                                     Hoş geldin bebeğim evine 

Nildamızı 19 günlük bir kuvöz macerasının ardından evimize getirdik sağ salim.Evimiz şenlendi bir anda.Nasıl da özlemişiz bebek kokusunu...her yer miss gibi bebiş kokuyor ,gül kokuyor...



abisiyle ilk karşılaşması

baba kucağı baba ocağı:)


                                                           uyurken seyretmeye doyamadım

Abimizde biraz öksürük olunca maske takmak zorunda kalmıştı.



Bunlarda hastane çıkışı ilaçlarımız. Devit_3 hergün 3 damla D vitamini takviyesi .12 ay bıyunca hergün kullanılacak. Ferum demir ilacımız bu da 12 ay her gün kullanılacak. İlk olarak 3 damlayla başladık 2. ay 4 damlaya çıkardı doktoru . Zinco ve biogaia gaz sancısı için. Kolik bir bebeğimiz var. Sürekli inliyor gaz sancısı çekiyor. Uykusu yok denecek kadar az.Tam daldı uyuyor derken inleyip kızarmaya ağlamaya başlıyor.2. ay zincoyu kestik bir işe yaramadığı gibi bir de
üstüne kusma problemimiz başladı.Onun yerine Nurse Harveys gaz gidericiye başladık.Günde 6 defa 1 er tatlı kaşığı içiyor. Forbiol  folika asit ve vitamin takviyesi.ilk ay sulandırıp verdik bu ay onun yerine başka bir ilaca başladık. Bruno serum fizyolojık .Burnu tıkalı sürekli biraz kurumasını önlüyor burnunun.bildiğin tuzlu su ya neyse...20 lira verip alıyoruz bu tuzlu suyu...Evde kendin yap daha iyi ama bebek işte kıyamıyor insan..
   Nildayı hastaneden 2.035gr la çıkardık. Şimdi tam 5 kilo olmuş.Sadece anne sütü alıyor emiyor.Her kafasına estiğinde memeye sarılıyor. Öyle saatle falan emzirmiyorum disipline sokayım diye bir kaygım yok.Zaten de olamaz. O kadar çok gaz sancısı çekiyor ki kıyamıyorum ana yüreği değil kim olsa dayanamaz...

Boyumuz dünkü kontrolümüzde 54.5 cm çıktı.Gayet güzel gelişimimiz var. Bu arada hastaneden çıktıktan sonra bir çok yaptırmamız gereken kontroller oldu.Yazmışken onları da yazalım unutulmasın.


         Premature (31 haftalık) doğduğu için kızımız ilk olarak ROP( Retinopathy of prematurity) kontrolüne girdi.İlk defa ismini duyduğum bu hastalık erken doğan bebeklerin göz retinasının arka kısmına bakılarak anlaşılıyormuş.Tabii bunun için özel mercekler altında ve göz bebeği özel damlalarla büyütülerek bakılıyor.İzmirde biz Özel Kent hastanesinde bulduk bu işi yapan doktoru.Dokuz Eylül hastanesinde de varmış ama sıra almaya kalkınca 3 ay sonrasına randevu veriyorlar o zamanda geç kalınabilir diye özele götürdük.İlk kontrolde sol gözünün damarları gelişmemiş denildi.İkinci defa çağrıldığımızda sonuçların gayet iyi olduğu söylendi.Lazerle ameliyat edip düzeltiyorlarmış neyse ki gerek kalmadı.


     Bir diğer kontrol işitme testiydi.Gayet güzel duyuyormuş bizimkisi.Onu da yine İzmirde olanlar için yazıyorum ÇİDEM vakfının hastanesine götürdük.Alsancak garının yanında ve randevuyla çalışıyorlar.


    Kalça çıkığı ultrasonumuz vardı birde.Sol kalçayı 2. ayda tekrarladılar.Çok şükür bundan da yırttık...
 Başka bir kontrolümüz de kalp içindi.PFO var denilmişti.Kalbin sağ ve sol kulakçıkları  arasındaki duvarda doğumdan sonra kapanması gereken zarın yetersiz kapanmasına bağlı oluşan kapak tarzında delikmiş PFO.Kalp doktorumuz Coşkun Dorak ayrıntılarıyla ultrason çekiminde bizi bilgilendirdi.Şimdilik bir şey yapılmayacak ama kızım astronot yada jet pilotu ya da tüpsüz dalan bir dalgıç olamayacakmış.Göğüs içi basıncın artmaması gerekiyormuş yani.


    Bunların yanı sıra  çocuk doktorumuz  kontrollere çağırdı. gelişimi şu anda gayet iyiye gidiyor.Gaz sancılarımız da geçerse deymeyin keyfimize...Aşılarımızı da oluyoruz.Dün rotavirüsü aşımızı ve sağlık ocağındaki 3 aşımızı da olduk. ateşlendik huysuzlandık gece...şimdi ayağımda sallıyorum arada gaz sancısıyla uyanıyor kucağımda sakinleştiriyorum.Bu gece de uykusuzuz anlaşılan.
  Bu arada Serkanın da kontrolünü yaptırdık dün.Kulağı iltihaplanmış antibiyotik verdi calpol pedifen üçlü olarak takılıyor. Bir liste yaptık Cemle buzdolabına astım ilaç saatleri diye çocukların...içleri dışları ilaç kokuyor ..Napalım sağlık olsun...



görüşmek üzere...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder