10 Şubat 2015 Salı

9.ay yaramazlık ayımız da bitti...

9.ay yaramazlık zamanı
 Minik prensesim hızla büyüyor.9.ayımızı bitirmenin sevincini yaşıyoruz.Bu ay Nildanın kendini en çok geliştirdiği zaman dilimi oldu. Emeklemeye başladı.Zorluda olsa tek bir dişi çıktı.Oturması düzeldi.Ayağa kaldırdığımızda dimdik durabiliyor ve ellerini tuttuğumuzda adım atabiliyor artık.

Bu Ay yaramazlık ayımız.Herşeyi ama her şeyi inceleyip aaa nasıl ben bunu açabilirim ,içinden ne çıkacak,bu nasıl bir şey acaba cinsinden sorularına cevap buluyor.

 En çok sevdiği benim yünlerimi dağıtmak...muzur surat ifadesine bir bakın...



 Bu minik konuşan köpekçik de en sevdiği arkadaşı...biraz fazla konuşuyor gereksiz yere şarkı söylüyor biraz kafa ütülüyor olabilir ama çoğu yerde hayat kurtarıcı olabiliyor.
 Bu ay evde büyük bir tadilata girdik.mutfak yer parkeleri de dahil olmak tümden yenilendi.sıkıntılı bir süreçti.Nildam inşaatın ortasında emeklemeye başladı.Dişlerinin yaptığı huysuzluk da cabası oldu.Siz bebekle tadilata girecekseniz bir kez daha düşünün...

Kuzucuk her şeyi önünde istiyor.ama artık akıllandık oyuncaklarını tek tek çıkarıp o gün başka bir oyuncak vermiyorum.Hem daha güzel keşfediyor hem de dağınıklıktan kurtuluyoruz.
Uyku düzenimiz maalesef yok...ayakta sallanmayı ve uyumayı seviyor.yoksa tüm gün uykusuz kalabilir.uyku perileri bize hiçççç uğramamış ...
 Bu ay birde aşı olduk.Suriyeden gelenlerden bulaşıcı hastalıklar yayılıyormuş ve takvimde olmayan bir aşı uyguluyorlarmış.Çok şükür ateş döküntü yapmadı iki gündür.yalnız sürekli bir grip havası var her daim burnumuza fısfıs yapıyoruz.sanırım bu bebişimde alerjikli...
havalarda iyice saçmaladı bir güneş bir fırtına soğuk...güneşi görünce çıkıyoruz parka dışarıya.bu ara sallanmayı öğrendi çok mutlu oluyor sokaklarda ..
Dün aşısını oldu ve kilo kontrolü yapıldı. 9.300 kilomuz. Dişler bayağı zorladı ama seviyor yine de herşeyin tadına bakmayı... boyumuz  69 cm.  Baş çevresi 49 cm oldu.iyi yakaladı normal doğan bebekleri.maşallah kızıma hep böyle devam eder inşallah.

4 yorum:

  1. great !
    Greetings from Poland :)
    Katarzyna


    www.sajuki.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Çook tatlı, maşallah yavrunuza...Güzel gübleriniz artarak devam etsin...

    YanıtlaSil